de beige Merel

Afgelopen week zag ik aan de Veenweg in Bathmen bij het zwembad een vogel met een bijzondere kleur. Beige/bruin. Ik had die kleur nog nooit gezien. Het gedrag leek op een merel. Ook het alarm geluid bij het opvliegen wees op een merel. Nader onderzoek was nodig. Op 9 juni lukte het om de vogel op de foto te krijgen. Even dacht ik door de kleur bruin ook nog aan een jonge gaai, maar niets klopte. Niet met gaaien en niet met bijvoorbeeld merel vrouwtjes of -jongen. Met speurhulp op internet van Hans Kleine Koerkamp kwamen we op een BEIGE MEREL. Wat blijkt, sommige mensen fokken merels met afwijkende kleuren. Deze beige merel is dus waarschijnlijk ontsnapt.

 DSC01635 DSC01623

Steenuil

Dit steenuil vrouwtje zat te broeden op 4 eieren tijdens de monitor ronde van de UilenWerkGroep.

Holenduif op nest VWB 1

Holenduif op nestVandaag voor het eerst geprobeert met een Gopro op een stok (5 meter) plus daar op een heel klein lampje, ik was heel benieuwd of er een Bosuil in de nestkast nr 1 van VWG Bathmen zat. Dat was nu binnen 2 seconden duidelijk.

Het was de eerste keer dat ik zo op onderzoek ging maar dat ging heel goed, meer omdat het maar heel even duurt dat we het nest beroeren.

MIBO in de achtertuin

Middelste Bonte Specht


En dan zat er deze week nog een verrassing; dit keer ik in mijn eigen tuin in de grote eiken. Een MIBO, oftewel een Middelste Bonte Specht. Het is geen superfoto maar daarom niet midden fraai.

Met hartelijke groet,

Herman en Elly Bosman

Kwak in de achtertuin

Juweniel KwakIk werd gebeld door familie, er zit een groene reiger bij onze vijver. Volgens mij is het een Juweniel Kwak en dat in Colmschate midden in de stad.

Copyright © 2019 VWG-Bathmen.